Levering indenfor 1-2 hverdage - * Fri fragt ved køb for min. 399,-

6  råd til en mere bæredygtig garderobe.

 

Hvis du ikke kan fixe den, så kan din mormor.

Dit tøj behøver ikke blive smidt ud, fordi at det har fået et lille hul. Hvis du som jeg, har fået tildelt 10 tommelfingre kan du måske være så heldig at have en bedsteforældre, som kan sy og derved lappe de huller, der eventuelt kunne være kommet i dit tøj. Stop de små huller med nål og tråd eller sæt en lille lap på de større huller. Hvis din bluse, skjorte eller andet ikke står til at redde kan du måske sy dig en ny mulepose, ærteposer til ungerne eller gemme lapperne til at du har nok til en dug.

 

Vask dit tøj ved en lavere temperatur.

Hverken miljøet eller dit tøj har godt af at blive vasket for meget eller for varmt. Når du vasker dit tøj behøver det ikke blive vasket på særlig høje temperature før at det er rent. Et dit tøj uden pletter, kan du sagtens nøjes med at hænge dit tøj på en bøjle i den friske luft. Derudover kan du også hænge det på en bøjle i dit badeværelse, hvorved dampen fra dit bad vil fjerne lugten fra dit tøj. Du kan også bruge en steamer til at fjerne lugtpartikler og samtidig gør det dit tøj pænt og glat igen. Hvis du ikke har en steamer, kan du også ligge dine jeans i fryseren, da det fjerner bakterier.

Giv dit tøj videre. 

Der vil altid være en derude, som vil sætte stor pris på at overtage dit tøj. Hvis du ikke har en veninde eller mor, som kan overtage dit tøj, så vil jeg klart anbefale at give det til Røde Kors, som gør nogle rigtig fine ting med tøjet. Jeg har fået lov til dele denne info med jer af Røde kors.

I vores butikker sælger vi de ting, du afleverer. På den måde forvandler vi genbrugstøj til penge, som vi bruger til nødhjælp og socialt arbejde. Vi sorterer tøjet, og genbruger det hele, enten som tøj eller som tekstilfibre.

Tøj, der ikke kan bruges til beklædning, sælger vi til tekstilfibre, der bliver til nyt tøj, nye tæpper eller klude.

Vi har over 10.000 frivillige engagerede i vores genbrugsbutikker landet over. Der er altid plads til en til på holdet. 

Hvis du ikke ved, hvor du kan finde en Rødekors tøjcontainer, kan du trykke på linket her: https://www.rodekors.dk/genbrug/genbrugsbutikker/toejcontainer

Kvalitet giver længere holdbarhed. 

Det giver næsten sig selv, at hvis du vælger et investere lidt flere penge i dit tøj, vil du også kunne forvente en bedre holdbarhed. Hvis du vælger flere styles i bedre kvalitet, vil der gå længere tid før at du har behov for at erstatte det med et nyt stykke tøj og på sigt vil det nedbringe dit forbrug, hvorved du kan være med til at passe bedre på vores miljø.

Køb dele tøj med din søster, veninde eller mor.

Enten har du en søster som jeg, der også altid har elsket min garderobe og ellers har du samme smag og str som din mor og kan derfor også sagtens dele tøj. Ved at købe dele tøj, bliver der et mindre køb og tøjet bliver brugt til fulde.

Gennemgå din garderobe før at du køber nyt.

For tænk hvis du rent faktisk ikke har noget som passer til din nye bluse, så er du nødt til at komme ud og finde dig et par nye bukser og nye sko og ny jakke og nye accessories. Ved at tage et kig i dit skab, før at du går ud og handler får du måske et køb med hjem som rent faktisk passer til resten af garderoben.

Vil du gerne shoppe mere bæredygtig,, kan du gå på opdagelse i vores kategori ” Med omtanke”

Her: https://springstorie.dk/kategori/med-omtanke-for-vores-planet/